До кінця 2022 року дебютують 2 нових електрокросовери Mercedes

Новини

Mercedes-Benz вже випускає електричний аналог S-класу – EQS. Незабаром має вийти і седан EQE, що є аналогом Е-класу. Про те, що ці дві моделі матимуть і позашляхові версії було відомо вже досить давно. Зараз стало відомо, що нові електричні кросовери, з нехитрими іменами EQE SUV і EQS SUV, можуть з’явитися на ринку вже до кінця цього року.

Mercedes-Benz EQS SUV буде повнорозмірним кросовером довжиною 5.16 метра. Седан EQS трохи довший – 5.22 метри. Буде і 3-рядна версія із 7 місцями. Автомобіль буде доступний тільки з батареєю на 108 кВтг і силовою установкою з сумарною потужністю 524 к.с.. Після появи звичайного кросовера з’явиться більш продуктивна версія від AMG і більш розкішна від Maybach. До речі, EQS SUV офіційно представлять на Пекінському автошоу в квітні цього року.

Mercedes EQE SUV теж буде трохи коротшим за седан з майже однойменною назвою. Технічно кросовер імовірно буде ідентичний седану. Базовий EQE SUV може отримати батарею ємністю 91 кВтг, задній привід та один електромотор потужністю 292 к.с.